pondělí 29. října 2018

Garmin Vivoactive 3


Designově velmi povedené multisportovní hodinky Vivoctive3 jsou další z řady multisportovních hodinek od společnosti Garmin. Velikostně patří spíše k menším kouskům, vypadají dobře i na menším zápěstí. Na celém těle najdeme pouze jediné tlačítko a dotykový snímač, kterým se lze posouvat mezi jednotlivými obrazovkami. Schválně neuvádím, na které straně je tlačítko a snímač pro posuv, protože při nastavování hodinek můžete zvolit, na které straně vám tlačítko vyhovuje (otočením displeje vzhůru nohama). Od toho se odvíjí, na jaké straně budete mít tlačítko. Další možnost ovládání hodinek je přes dotykový displej.



Nepovažuji se za zpátečníka, co se techniky týče, ale dotykový displej u multisportovních hodinek ve mně příliš důvěry nevzbuzoval. Nakonec jsem ale mnohem raději používal právě ovládání přes dotykový displej, než přes snímač po straně, který ne vždy reagoval tak, jak bych očekával. Na spodní části hodinek se nachází snímač tepu, který nevystupuje výš, tak jak tomu je u některých jiných modelů. To je velmi příjemné. Na spodní straně se ještě nachází konektor pro nabíjení. Konektor není při nošení také vůbec cítit.  Tělo hodinek je z plastu, spodní část a ciferník je kovový.

Jaké jsou hodinky v praxi?


Výdrž baterie, jak už to u "Garminů" bývá, je dobrá. Podle mého subjektivního vnímání a měření ale výdrž není  tak skvělá, jako například u mnou dříve testovaných Fenix 3, Fenix 5, Forerunner 235 nebo 35. Přesto dostačuje, nicméně proti jiným modelům zaostává. Výrobce uvádí výdrž baterie až 7 dní. Při mém běžném nošení a sportování byla výdrž poloviční, než uvádí výrobce. Za plus považuji rychlost nabíjení.

Z aktivit jsem u Vivoactive 3 vyzkoušel běh, kolo, chůzi, SUP, plavání, veslování uvnitř a posilování. Nejvíce jsem s hodinkami běhal a pádloval na SUPu.

U běhu můžete zvolit, kolik údajů se má na jedné obrazovce ukazovat. Možnost máte od jednoho po čtyři údaje. Zároveň hodinky nabízí možnost více obrazovek, mezi kterými se lze během aktivity přepínat. Údaje, které se na obrazovce zobrazují lze nastavit. 

Ovládání dotykového displeje je i v dešti nebo se zpocenou rukou bezproblémové. V bazénu je lepší používat posuvník a tlačítko.

Během testování jsem dostal několik aktualizací, každá o něco více vylepšila fungování nebo zobrazování. 

Výsledný dojem je pro mě takový, že pokud pořizujete hodinky jen na sport, jsou u Garminu za obdobnou cenu lepší kousky. Pokud ale hledáte vyvážený poměr mezi funkčností sportovních aktivit a používáním pro volný čas, případně ve společnosti, jsou Vivoactive 3 zajímavou volbou. 


Parametry

Rozměry: 43,4 × 43,4 × 11,9 mm
Hmotnost: 43 g
Obvod zápěstí: 127–204 mm
Displej: dotykový, průměr 30,4


+ Plusy:
povedený design
příjemné na nošení
množství sportovních aktivit (univerzálnost)
cena
snímač tepu

-  Minusy:
slabší výdrž baterie
nejsou v češtině
nepřesný posuvník na straně hodinek



Žádné komentáře:

Okomentovat